Skip Navigation Links >

СРЕЩА С ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ гр. ОДРИН

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СОФИЯ

СРЕЩА С ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ гр. ОДРИН


годишна среща Областният управител на област София г-н Веселин Пенев посрещна вчера в сградата на администрацията делегация от гр. Одрин, водена от кмета на града Реджеп Гюркан. В състава на делегацията бяха зам. кметове и общински съветници от историческия град в Турция. Разисквани бяха инициативи от взаимен интерес.

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СОФИЯ

ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ


годишна среща    На 7 април 2016 г. , г-н Веселин Пенев присъства на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2, където с Указ №52, на основание чл. 98, т. 8 от Конституцията на Република България, президентът г-н Росен Плевнелиев удостои д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, с най-високото отличие в наградната система на Република България - орден „Стара планина” I степен. Д.ик.н. Янка Такева получи най-високото държавно признание за нейния значителен принос към развитието на образованието и гражданското общество в Република България като активен лидер и общественик и във връзка с 25-годишнината на Синдиката на българските учители.
   „За мен е огромна чест тук, в Гербовата зала, с гордост и удовлетворение да отличавам с високи държавни отличия големи и достойни българи, съвременни възрожденци, будители и просветители, посветили професионалния си и житейски път на благото на образованието, обществото и родината. Вярвам, че техните успехи, любовта към науката и просветата, към България и към нацията ще бъдат вдъхновение за мнозина млади българи да се запалят от примера и да продължат започнатото...” – каза в своето изявление г-н Плевнелиев.
   Редица представители на законодателната, изпълнителната власт и други държавни институции уважиха тържествената церемония по удостояването на д.ик.н. Янка Такева с орден „Стара планина” I степен.

СРЕЩА СЪС СТУДЕНТИ ОТ ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ ОТ УНИВЕРСИТЕТА ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СОФИЯ

СРЕЩА СЪС СТУДЕНТИ ОТ ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ ОТ УНИВЕРСИТЕТА ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО


годишна среща За пореден път на 05.04.2016г., студенти от Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство посетиха областната администрация на област София. Областния управител - г-н Веселин Пенев поздрави студентите, които се запознаха с неговия статут, като териториален орган на изпълнителната влaст, със структурата и организацията на дейността на Областната администрация, издаваните правни актове, режима на тяхното оспорване и пр.
   Проф. д-р Александър Воденичаров – декан на ЮФ на УНСС, благодари за съпричастността към подготовката на младите юристи, мнозина от които ще работят в системата на централната и териториалната администрация на изпълнителната власт.

ГОДИШНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ С МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЦЕНТРАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СОФИЯ

ГОДИШНА СРЕЩА НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ С МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЦЕНТРАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ


годишна среща По инициатива и с организацията на областната администрация на област София, на 25-ти март в резиденция Бояна се проведе втората годишна среща на областните управители с членове на Министерски съвет и ръководители от централната администрация. В срещата взеха участие вицепрезидентът по европейските фондове и икономическата политика - Томислав Дончев, министри и зам. министри от кабинета, главния секретар на МС - Веселин Даков, началника на кабинета на министър-председателя - Анжелина Тотева, директори на дирекции в МС, както и всички областни управители от цялата страна. Срещата бе модерирана от областния управител на област София - Веселин Пенев и премина изключително ползотворно и в конструктивен диалог. В създалата се дискусия по целеви теми интересуващи живо дейността на областните управи, участниците успяха да изкажат обстойно своето мнение по повдигнатите въпроси, като по много от темите в края на срещата се обединиха около конкретни решения. Те ще станат основата за внасянето на официални предложения към ресорните министерства и администрацията на МС, с цел подобряване функциалността и улесняване на дейността на областните администрации.

НОВИНИ

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СОФИЯ

dogovor Днес в Областна администрация София град в изпълнение на решение на Министерски съвет се подписа договор между областния управител, г-н Веселин Пенев и президента на КТ „Подкрепа“, г-н Димитър Манолов за прехвърляне правото на собственост върху държавната част на сградата и мястото на ул. „Ангел Кънчев“ №2.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

- Пощенска кутия в сградата на Областна администрация на област София, гр. София, ул. Алабин 22

Електронна поща
- Горещ телефон:
02 9265137

- Комисия за превенция и противодействие на корупцията към Министерски Съвет

Информационна брошура с правата на пострадалите от престъпления по ЗКФКПП.

БГ D FR EN
СЪБИТИЯ
МАРТ
П
В
С
Ч
П
С
Н
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1